Acta 17-10-2012

AssembleaCN – Acta 17/10/2012

 

Ordre del dia

1. Valoració 11Oct
2. Properes convocatòries
3. Propostes de continuïtat
4. Organització en comissions: proposta de document
5. Proposta: persona non grata ministre Wert (Juntes de Facultat o Escola)
6. Proposta: pancarta amb els noms del PDI i PAS acomiadats, i estudiants que no s’han pogut matricular
7. Botifarrada i autogestió de l’Assemblea

 

1. Valoració jornada 11Oct

Com a valoració global, es diu que la vaga i la manifestació van ser positives, tot i la baixa participació dels estudiants en totes dues. S’analitzen i es debateixen les causes d’aquest baix nombre de participants:
a) La convocatòria va ser precipitada en moltes facultats: havia passat poc temps des de l’inici de les classes
b) La difusió va ser insuficient, a molts nivells
c) Manca un treball de conscienciació
Es valora positivament les accions dutes a terme pels companys de lluita durant el recorregut de la manifestació, tot i algunes crítiques als mètodes o resultats d’algunes d’elles.

 

2. Properes convocatòries

a) S’acorda anar a la reunió de la PUDUP, el divendres 19 d’octubre a la EUETIB
b) S’acorda celebrar la reunió de la Coordinadora Diagonal al Campus Nord, el dilluns 22 d’octubre al Campus Nord, als porxos de davant la biblioteca

 

3. Propostes de continuïtat (PUDUP)

Es parla de les següents propostes de continuïtat, que caldrà transmetre a la reunió de la PUDUP:

a) Mobilitzacions de més d’un dia seguit: tenint en compte el poc seguiment de la convocatòria de vaga del dia 11Oct, es prefereix deixar una proposta així per a més endavant, quan la capacitat de mobilització de les assemblees sigui més gran.

b) Mobilitzacions que no impliquin una convocatòria de vaga: tot i que es planteja com una alternativa per tal d’aconseguir que l’estudiantat no es cansi de nombroses convocatòries, sembla poc viable, donat que per fer una manifestació caldria saltar-se classe. A més, sense una convocatòriaformal de vaga, el professorat no ajornaria actes avaluables ni pràctiques obligatòries, limitant el potencial de la mobilització.

c) Data fixa a cada mes per a organitzar vagues o mobilitzacions: es rebutja totalment aquesta proposta: no és viable, no és efectiu, pot portar a confusió i pot produïr malestar entre els membres de la comunitat universitària. Es diu que es prefereix treballar una mobilització de llarg durada.

d) Vaga general 14N: s’acorda donar suport a la convocatòria, donat que serà majoritària en comparació amb la del 31 d’octubre (convocada per la CGT). S’acorda plantejar la creació d’un bloc universitari en alguna de les manifestacions que es convoquin a la jornada.

e) Vaga general 31Oct: s’acorda no donar suport explícit a la convocatòria, per ser de menor àmbit que l’anterior. A més, es considera que manca temps per preparar-la. D’una altra banda, es comenta que l’ideari dels convocants del 31 és més proper al d’alguns membres de l’Assemblea.

f) Proposta de consulta sobre el model universitari: es valora positivament, però cal formalitzar-la i concretar-la. Es planteja fer-la per tal d’iniciar un debat a les universitats sobre el model democràtic, jeràriquic i de participació dels diferents agents en el conjunt global de la universitat.

 

4. Organització interna en comissions

Donada la poca quantitat d’assistents a l’Assemblea avui, s’acorda deixar-ho per més endavant, recordant que és un assumpte intern urgent.

 

5. Proposta: declarar persona non grata a Wert i demanar la seva dimissió

S’acorda intentar portar la proposta de declarar persona non grata al ministre d’educació Ignacio Wert i demanar la seva dimissió a les Juntes d’Escola i Facultat, intentant que, a poc a poc, les institucions de la universitat es comprometin amb la lluita per l’educació pública, de qualitat, universal i gratuïta.

S’acorda redactar un document informatiu amb un argumentari per als membres de les Juntes de Facultat i Escola, convencent-los de realitzar aquest acte simbòlic, però de possible ressò i contundència.

 

6. Proposta: pancarta amb el nombre de PDI i PAS acomiadats

No es parla gaire sobre aquesta qüestió: queda a l’aire, tot i que tothom es mostra d’acord que és una bona proposta.

 

7. Autogestió de l’Assemblea
S’acorda posar un pot a cada Assemblea permanent, permetent a tothom deixar els diners que vulguin i puguin per a fer calaix i tenir un fons de reserva per a material, impresions, etc.

S’acorda plantejar una botifarrada o algun tipus de menjar popular per als dies 7 o 8 de novembre, per tal de donar un major suport econòmic a l’Assemblea. Es decideix plantejar-ho en futures assemblees, però recordant que es tracta d’un tema de certa urgència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s