Posicionament davant les eleccions a rector

El proper 29 d’octubre es celebraran eleccions per decidir un nou rector. L’actual situació de la UPC, amb un deute acumulat que ja sobrepassa els 100 milions d’euros i una Generalitat que intenta governar-la externament, fa que ara més que mai sigui important quin és el posicionament que prenem els i les estudiantes.

Des de l’Assemblea del Campus Nord, creiem que cap dels candidats a rector ha ofert un programa electoral convincent i clar, sinó que tots han intentat semblar ben intencionats, però sense presentar propostes prou fermes i de veritable canvi. És per això que hem decidit no donar suport a cap d’ells, sinó que creiem que cal fer un vot crític per mostrar el nostre rebuig al sistema actual.

L’opció que més suport ha rebut és el vot nul, ja que no afavoreix cap dels candidats, i pel fet de comptabilitzar-se amb tots els altres vots, fa que sigui senzill demostrar fins a quin punt arriba el nostre desacord amb totes les candidatures.

Per altra banda, tot i que cap dels candidats compleixi amb les nostres expectatives, és evident que no tots són iguals, o sigui que una possible opció seria decantar-se pel candidat “menys dolent”. En aquest sentit, estem especialment en desacord amb l’Antoni Elias, ja que té propostes encaminades cap a un model d’universitat més propera a la privada que a la pública; per molts és la candidatura més continuista. Amb una ideologia propera a ell però més populista i menys preparat, tenim el Gabriel Junyent. En tercer lloc, el Juan Jesús Pérez té un projecte poc sòlid, dient sempre el que la gent vol sentir, de manera que ens genera desconfiança. Finalment, l’Enric Fossas és el que té una ideologia més propera a la nostra, tot i que no es posiciona amb prou claredat sobre molts temes clau, possiblement per por de fer promeses que no podrà complir.

Finalment, una última opció que hem discutit és la de l’abstenció, com a manera de desmarcar-nos del model poc democràtic de la universitat, tot i que ha rebut poc suport perquè sol interpretar-se com a falta d’interès.

Així doncs, cadascú haurà de pensar quina opció és més propera als seus ideals, però sobretot, tenir una visió crítica i ser conscients que no es pot abaixar la guàrdia, i que caldrà seguir reivindicant quin és el model d’universitat que volem.

2 thoughts on “Posicionament davant les eleccions a rector

    • Hola! Perdona per trigar en contestar. La veritat és que en el posicionament de l’assemblea es parla de totes les possibilitats que vam debatre a l’assemblea. No hi va haver estratègia colectiva d’ctuació però sí volíem exposar totes les opcions que ens plantejàrem.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s