Notícies sobre el no tancament d’actes a la FIB

Tot i que els resultats de la consulta sobre el no tancament d’actes a la FIB van ser d’un 69.82% a favor del no tancament d’actes (amb una participació d’un 21% aproximadament), a la FIB no es portarà a terme aquesta acció. La realitat és que no es va aconseguir convocar una Junta de Facultat extraordinària, que és on volíem fer efectiva la decisió sobre aquesta acció.

El 18 de juny de 2012 (ja havia començat la consulta) vam rebre el següent mail de part dels i les nostres representants de l’estudiantat a Junta de Facultat:

Hola a tots,

Els representants de Junta de Facultat de la FIB i hem acordat per consens que per convocar una Junta de Facultat extraordinària s’haurien de superar o igualar aquests resultats al referèndum:

– 30% participació.

– 65% de Sí.

Considerem que en un cas ideal es necessitaria un 50% de participació per part de l’estudiantat. Som conscients però, que la participació estudiantil a les diverses eleccions de la universitat acostuma a ser minsa i que percentatges tan elevats esdevenen gairebé impossibles. Fixar el llindar de participació a un 30% i el de posicionament per ajornar el tancament de les actes a un 65%, implica que un 18% dels alumnes matriculats a la FIB estan d’acord amb una mesura que afectarà el 100% dels alumnes.

Un altre motiu pel qual proposem aquest llindar és la necessitat de presentar l’opinió de l’estudiantat com un bloc sòlid i ferm per poder fer pressió davant dels col·lectius del PDI i PAS perquè creiem que una opinió fragmentada i poc representativa podria jugar el paper invers als nostres interessos.

Volem comunicar-vos també que s’estan recollint les signatures necessàries per convocar una junta extraordinària.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol dubte.

Estudiants de la Junta de Facultat de la FIB

Des de l’Assemblea Campus Nord vam intentar fer canviar d’opinió als i les representants, ja que vam considerar que aquest llindar de participació d’un 30% s’havia establert de forma totalment arbitrària, sense tenir en compte la participació al Campus Nord a processos electius similars, com podrien ser la elecció dels mateixos representants d’estudiants de Junta de Facultat, o les eleccions a director de l’ETSETB (18%).

A més a més, aquesta decisió de no convocar Junta Extraordinària nega fins i tot la possibilitat de debat sobre el tema a aquest òrgan i, per tant, efectivament fa prevaler el no a l’ajornament del tancament d’actes, encara que hagi estat l’opció majoritària, tirant per terra tota la feina feta a la consulta.

Sembla que aquests i altres arguments van fer canviar l’opinió de part de l’estudiantat de la Junta, però malauradament no es va aconseguir el nombre de signatures necessari (un 20%) per a convocar la Junta Extraordinària, simplement perquè alguns no van contestar als mails.

Des de l’Assemblea Campus Nord lamentem profundament aquesta decisió de l’estudiantat de Junta i, sobre tot, la manca d’implicació de una part d’aquest. En el futur tractarem de deixar les coses clares des del principi per a evitar malentesos, frustracions i feina feta en va.

Igualment, volem manifestar el nostre també profund agraïment a les persones que ens han ajudat i/o han col·laborat en el procés, tant als treballadors de la Facultat que ens han ajudat (PAS i PDI) com als estudiants que han participat al referèndum, fent difusió, resolent dubtes, proposant idees… Gràcies, i endavant!

One thought on “Notícies sobre el no tancament d’actes a la FIB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s