No tancament d’actes a l’ETSETB

La consulta a l’ETSETB va comptar amb un 26,63% de participació i una majoria d’un 83,52% a favor del no tancament d’actes. En aquest cas, els representants d’estudiants de junta havien establert un llindar d’un 20% de participació i 60% a favor del sí per a convocar la Junta Extraordinària, i així es va fer per al 3 de juliol.

Malauradament, des del moment de la convocatòria la Direcció de l’ETSETB es va posicionar en contra de la mesura del no tancament d’actes al·legant al e-mail de convocatòria que “aquest òrgan no té potestat per alterar el procés del tancament d’actes” i adjuntant un comunicat on el nostre rector Antoni Giró fa la seva interpretació de la normativa de la UPC, l’ETSAB i l’ETSAV per a tractar de donar suport a aquesta afirmació d’incapacitat de la Junta i amenaçar al professorat que prengui part en la protesta amb mesures disciplinàries.

Al nostre judici, aquesta incapacitat no és tal ja que el calendari acadèmic de la UPC, que és el que han de respectar els calendaris de centre, no estableix cap data límit de lliurament dels informes d’avaluació (aka actes), corresponent a cada centre l’establiment d’una normativa al respecte.

A la Junta d’Escola van assistir un parell de companys de l’assemblea (a més a més dels representants en Junta) que van explicar els motius i el procediment de la proposta d’acció sobre el no tancament d’actes. A part de l’oposició de la Direcció pels motius ja exposats, hi havia membres del PAS que van donar suport total a la mesura, encara que la cap es va oposar al·legant que era impossible fer tot el volum de feina en 4 dies que serien els disponibles si s’ajornés el tancament d’actes.

El professorat que va intervenir es va posicionar en contra perquè pensava que era una mesura que ens perjudicava directament i no entenien com ens podia permetre guanyar temps, entre altres arguments. Malauradament, donada la baixa assistència del professorat a la Junta, no havia quòrum en el cas de que hi hagués votació, que no es va arribar a produir.

Tothom va coincidir en que havíem fet un gran treball i que ens tenien enveja per haver-nos mobilitzat tant. El sector del professorat està molt dispers i diuen que actualment no hi ha cap tipus de front de lluita comú.

No obstant, sí que es va manifestar una certa voluntat de organitzar-se i mobilitzar-se conjunta i transversalment a tota l’ETSETB per a lluitar contra les mesures que imposen el Reial Decret 14/2012 i les contínues retallades en Educació. Amb aquest esperit es va proposar la creació d’una comissió de treball conjunta on hi participin alumnes, PAS, PDI i l’equip directiu. També es va decidir que s’emetrà un comunicat denunciant les mesures contra la qualitat a la universitat pública. Us mantindrem informats/des sobre aquests temes.

A més a més, l’equip directiu va rebre amb molt entusiasme la proposta d’acció de dipositar els diners de la matrícula al jutjat, per a que aquest decideixi si el preu es just i no afecta a la equitat social de l’accés a la universitat. Una mena de “no pago intel·ligent” que encara hem de treballar. Esteu atentes!

Des de l’Assemblea Campus Nord volem donar les gràcies a tota la gent que ha participat en aquesta aventura, ja sigui fent difusió, bussejant entre les normatives de la UPC, debatint, parlant amb la Direcció per a aconseguir moure coses… i especialment als estudiants de la Junta de Telecos per tota la feina de recollir les signatures, exposar el document, anar a la Junta un dia de vacances… A tots i totes, moltes gràcies! 🙂

Tot i que no s’ha aconseguit tirar endavant la mesura del no tancament d’actes ni a l’ETSETB ni a la FIB (per diferents motius), no ho veiem pas com un fracàs. A vegades no és tan important la meta com el camí que s’ha recorregut per aconseguir-la. S’han aconseguit moltes coses molt bones: ens hem ajuntat moltes persones en tot el procés i segur que no permetrem que això quedi així ni deixarem que el vent s’ho emporti. El repte comença ara, “reposar”, aixecar el cap i continuar endavant, buscant alternatives i seguir lluitant pel sentit comú i el que hauria de ser de caixó: una universitat pública i de qualitat.

Endavant!

One thought on “No tancament d’actes a l’ETSETB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s