(CEUCAT) Manifest contra el RD14/2012

MANIFEST CONTRA EL RD14/2012

Davant l’atac més greu i preocupant a la Universitat pública des de la implantació de la democràcia al nostre país, la comunitat universitària s’oposa frontalment a les mesures anunciades pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports, i per aquest motiu volem manifestar:

 1. El nostre contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
 2. La nostra oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes dels baixos rendiments acadèmics ni s’hagi estudiat els greuges comparatius que provocarà.
 3. La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat.
 4. La manca de diàleg amb l’estudiantat, els rectors i els altres col·lectius universitaris abans d’aprovar un Reial Decret Llei d’aquesta magnitud.
 5. Les imprecisions i errors que conté el Reial Decret no són pròpies d’un Ministeri d’Educació que ha de ser expert en el seu àmbit.

És per tot això, que exigim al Ministre d’Educació, Cultura i Esport (José Ignacio Wert):

 • La retirada del Reial Decret Llei 14/2012, ja que és un text precipitat i injust
 • Que s’obri un diàleg amb la comunitat universitària
 • Que convoqui el plenari del CEUNE (Consejo de Estudiantes Universitario del Estado)
 • Que les mesures que s’adoptin ara i en el futur NO atemptin contra la universitat pública, i per tant respectin la igualtat d’oportunitats i l’autonomia universitària (entre d’altres principis)

I demanem al Secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya (Antoni Castellà):

 • Que si el Reial Decret 14/2012 és finalment convalidat pel Congrés dels Diputats, la Generalitat adopti la part baixa de les forquilles de preus
 • Que estableixi un procés de diàleg amb la comunitat universitària abans d’aprovar el decret de preus de la Generalitat
 • Que dediqui qualsevol augment dels preus a augmentar les beques Equitat, per garantir la igualtat d’oportunitats
 • Que no es doti de més recursos les beques Excel·lència Acadèmica, ja que no contribueixen a l’equitat
 • Que les mesures que s’adoptin ara i en el futur NO atemptin contra la universitat pública, i per tant respectin la igualtat d’oportunitats i l’autonomia universitària (entre d’altres principis)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s